Serum

Serum

Evde serum takılmasının amacı hastaların evlerinde gerekli olan tedavilerine devam etmesi ve böylelikle hastaların hastaneye gitmelerine gerek kalmamasıdır. 

Serum, içeriğinde tuz, sodyum ve klor bulunan sıvı karışımıdır. İnsan vücudu içi gerekli olan mineralleri içerir. Damarlarda bulunan kan içinde bulunan sıvı ve elektrolit dengesini sağlar. Vücudun bağışıklığına destek için kullanılır. Dizanteri, boğmaca, kuduz gibi hastalıklarda takılan serum birçok hastalığın tedavisinde verilir.

Bazı hastalar serum ile beslenebilirler. Bu hastaların her serum bittiğinde hastaneye gitmesi maddi olarak ve hastanın sürekli hastaneye taşınmasını gerektirir. Özellikle ağız yolu ile beslenemeyen hastalar için enteral ve parenteral beslenme tedavilerinde evde serum takılması daha uygun olmaktadır. İstediğiniz zaman evinize gelerek serumunuzu takıyoruz. 

Evde Serum Hizmetleri

Özel ekiplerimiz ile adresine kadar geliyoruz ve evde serumunuzu takıyoruz. Evde serum hizmeti alanlar hastalarını hastaneye getirmek zorunda kalmıyorlar. Evde serum hizmeti ile grip gibi birçok hastalığın iyileşmesi sağlanır.

Hasta olan ve damar yolu ile beslenmesi gereken kişiler için evde serum takılması, insanların ev konforunda gerekli olan tedavinin devam etmesi demektir.

Evde Serum Takılmasının Avantajları

Hastaların ve hasta yakınlarının yolda ve hastanelerde saatlerce vakit geçirmelerinin önüne geçilir. 

Hastanın tedavi sırasında enfeksiyon kapmasının önüne geçilir.

Zamandan tasarruf edilir.

İğneden korkan ve hastaneye gitmek istemeyen kişiler için ev ortamında serum takılması hastalara güven vermektedir.

Evde Serum Verilmesi

Bazı hastalarda serum ile tedavinin önemi büyüktür. Devamlı serum verilmesi gereken hastaların her an hastanelere götürülmesi hem maddi açıdan hem de hastanın ve yakınlarının çektiği eziyetler düşünüldüğünde oldukça yorucu olmaktadır. Evde serum hizmeti verilen ve tedavi edilebilecek hastalıklar ise;

Ağız yolu ile beslenemeyen hastaların tedavilerinde

Enfeksiyon geçiren hastalarda antibiyotik tedavisinde

Ameliyat olan kişilerin ameliyat sonrasında iyileşme dönemlerinde

Kemoterapi gören kanser hastaların tedavilerinde

Kardiyak terapilerinde

Nezle ve Grip gibi mevsimsel hastalıklarda oluşan ağrı, halsizlik, ateş, bulantı, ishal gibi bulguların azaltılmasında

Hastalıklara bağlı olarak vücuttaki elektrolit dengelerinin kurulmasında evde serum verilmesi gerekebilir.

Evde Serum Takılması

Doktor tarafından hastalığı teşhis edilmiş hastalıkların tedavisi için damar içerisine kateter yoluyla ilaç uygulamalarının yapılması işlemi serum takılmasıdır. Genel olarak hastanelerde takılan serumlar hasta istediği takdirde evinde de devam edebilir.

Serum takılması hastanın iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca serumun evde takılması hem hastalar hem de yakınları tarafından daha avantajlı olmaktadır.

İntravenöz solüsyonlar şişe ya da torba içerisinde bulunur. Bu solüsyonlar tek olarak ya da doktorun verdiği tedaviye bağlı olarak içerisine ilaç enjekte edilerek hastaya verilir. Bu şekilde hazırlanan seruma sıvı seti takılır. Ucuna kullanım şekline göre iğne takılır. Torba ya da şişe ters çevrilir ve yukarıya asılır.

Damlalık denilen kısım yarım olarak doldurulur ve setin havası alınır. Set üzerinde bulunan klemp sıkıştırıldıktan sonra eller yıkanır. Hastanın koluna turnike takılır ve iğnenin takılacağı yer alkol ile temizlenir.

Kateter kullanılmışsa damardan girildikten ve kan geldikten sonra iğne geri çıkarılır. Plastik kısım ittirilerek bir bant yardımı ile sabitlenir. Kateterin ucuna serum setinin ucu takılır. Sıvının akması için setin üzerinde bulunan kıskaç istenildiği şekilde ayarlanır. Serum bittikten sonra kıskaç kapatılır. Bant alkol yardımı ile kaldırılır. Ardından iğne çıkarılır ve alkollü pamuk bastırılır.

Serum Takılması

Ev ortamında serum takılması hastanın hastaneye gitmesine gerek kalmadan ev ortamında rahat bir şeklide tedavisini tamamlamak için uygulanır. Hemşirelik ya da dendi okulları okumuş kişiler tarafından Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olan yerler ev ortamında bu uygulamayı gerçekleştirebilirler.